V Mladé Boleslavi se chystá nové obchodní centrum a bytový dům

Zdroj
Pavel Šubrt
Vložil
ČTK
22.12.2005 17:35
Mladá Boleslav

MLADÁ BOLESLAV - V Mladé Boleslavi by mělo v blízkosti kina Forum vzniknout obchodní centrum. Projekt spojený s výstavbou bytového domu a úpravami komunikací v lokalitě investor projednal s vedením radnice a podal i oficiální písemnou nabídku na odkup pozemku. Jméno investora i bližší podrobnosti projektu magistrát zatím tají, koncem ledna či začátkem února počítá s prezentací záměru pro odbornou veřejnost a zastupitele. ČTK to dnes řekl náměstek primátora Robin Povšík.

Vedení města zatím obdrželo základní studii urbanistického řešení celého záměru. V lednu by měli architekti a další odborníci z magistrátu i od investora záměr dopracovat. Podle Povšíka není možné dosud ani upřesnit, nakolik by se mělo na záměru finančně podílet město a kolik zde případně vznikne bytů. Pouze připustil, že od počátečních návrhů doznal záměr výrazných změn, není postaven pouze na obchodním centru a měl by všestranněji řešit využití lokality i zdejší dopravní režim.
Vedení města již dříve připustilo, že o provozování plánovaného obchodního centra doplněného menšími obchůdky má zájem významný obchodní řetězec. Jeden z mála velkých řetězců, které dosud ve městě nemají své supermarkety, je Tesco, o jehož vstupu do města se již několikrát spekulovalo. Mluvčí společnosti Tesco Stores Jana Matoušková dnes řekla ČTK, že Mladá Boleslav je určitě pro Tesco zajímavou lokalitou, ale bezprostředně o plánovaných aktivitách v tomto městě nemůže nic potvrdit.
V Mladé Boleslavi postavila supermarkety v posledních letech většina známých obchodních řetězců. Vzniklo tam jedno z největších obchodních center v kraji Olympia s hypermarketem Hypernova, střediska Interspar, Kaufland, Lidl, Penny Market, Albert i Discount Plus. V přepočtu na tisíc obyvatel vychází zhruba 440 metrů čtverečních prodejní plochy.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
MB
m
29.12.05 10:04
zobrazit všechny komentáře