CTP: Hotel ve Spielberk Office Center bude postaven do roku 2010

Vložil
ČTK
03.12.2008 11:10
Brno

Brno - Luxusní dvacetipatrový hotel ve Spielberk Office Center poblíž centra Brna by měl být dostaven v roce 2010. Developerská firma CTP Invest stavbu poslední části centra zastavila letos, aby měla peníze na jiné projekty. Šéf firmy Remon Vos dnes na odborné konferenci o vývoji realitního trhu řekl, že se stavba jedné z nejvyšších budov v Brně rozjede zřejmě ve druhé polovině příštího roku.

    "Nepřišlo nám dobré budovat tyto plochy, když jsme mohli ty peníze použít na jiné projekty, kde jsou konkrétní zájemci," uvedl Vos. Podle něj ale firma dostavbu objektu plánuje hned, jak se český realitní trh po problémech spojených se světovou hospodářskou krizí uklidní.
    Přední tuzemský developer si za poslední rok vzal několik úvěrů v celkové hodnotě přes 360 milionů eur (podle nynějšího kurzu přes devět miliard korun), většinou na pět až sedm let.
    Firma letos plánuje výnosy z nájmů kolem 75 milionů eur (téměř dvě miliardy korun). V příštím roce by se měly zvednout až na 100 milionů, odhaduje Vos. CTP Invest má v Česku, které je pro ni ve střední Evropě stěžejním trhem, asi 1,4 milionu metru čtverečního pronajímatelné plochy.
    Ve Spielberk Office Centre je zatím k pronájmu asi 90.000 metrů čtverečních plochy. Z toho je pronajato asi 75 procent, upřesnil Vos. Kromě toho má firma v Brně a okolí i další pozemky. Vlastní část průmyslové zóny Černovická terasa, zhruba 200 hektarů ve Šlapanicích a další desítky hektarů v Modřicích a Pohořelicích. Další plochy společnost koupila také v oblasti, kde se plánuje nové vlakové nádraží a nová čtvrť. "Brno je dobrý trh, v to město hodně věříme," uvedl Vos.
0 komentářů
přidat komentář

Související články