Hranice očekávají první zisk za prodej 2000 městských bytů

Zdroj
Alena Petrželová
Vložil
ČTK
19.12.2005 13:45
Liberec

    HRANICE - Rozpočet Hranic na Přerovsku by se již na začátku příštího roku měl rozrůst o první peníze z prodeje zhruba 2000 městských bytů, které letos dala radnice v rámci masivního prodeje na trh. Z utržených peněz chce město pokrýt stavbu krytého bazénu, rekonstrukci náměstí a opravy cest a chodníků. Celkem by mělo město vydělat prodejem bytů až 100 milionů korun.
    "Jde téměř o celý bytový fond města. Nechali jsme si pouze zhruba 300 menších bytů, které bychom mohli využít například pro sociální účely. Odkoupit byt do svého vlastnictví projevilo zájem 90 procent nájemníků," řekl ČTK starosta Hranic na Přerovsku Vladimír Juračka.
    Upřesnil, že první peníze by měly přijít na konto města již na začátku příštího roku. Celou částku za prodej bytů by měla radnice získat do listopadu roku 2007. "Peníze, které získáme prodejem bytů, půjdou na investice. Celkem 50 milionů korun chceme dát na stavbu krytého bazénu, zhruba stejná částka padne na rekonstrukci náměstí a deset milionů korun půjde na opravy cest a chodníků," podotkl starosta. Hranice letos hospodařily s
rozpočtem ve výši 321 milionů korun. Rozpočet na příští rok schválí zastupitelé v únoru.
    Celkem deset procent z nabízených městských bytů, o které nájemníci neprojevili zájem, zůstane i nadále v majetku města.
    Městské byty podle rozhodnutí výběrové komise prodává tamním obyvatelům sdružení složené z komanditní společnost H&B Real a tří přerovských advokátů. Za prodej bytů město sdružení zaplatí 5,4 milionu korun.
    Radnice při zadávání veřejných zakázek při výběru firmy, která by měla prodávat městské byty, porušila v minulosti dvakrát zákon. Loni na podzim Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zrušil výsledek výběrového řízení a radnici uložil provést nové posouzení a hodnocení nabídek. Prodej se opozdil nejméně o rok.
0 komentářů
přidat komentář

Související články