Zlín bude žádat po stavitelích bytových domů také nová hřiště

Vložil
ČTK
14.11.2008 17:00
Zlín

Zlín - Investoři, kteří budou stavět v jedné lokalitě na pozemcích města Zlína více než deset bytových jednotek, budou muset postavit v jejich blízkosti také dětská hřiště a sportoviště. Nový postup schválila rada města. Město si bude ve stádiu stavebního povolení klást podmínky, aby se investor v případě budování bytových domů také podílel na úpravě okolí, řekl ČTK náměstek primátorky Miroslav Šenkýř.

    Podle něho má opatření sloužit k tomu, aby se při výstavbě potřebné infrastruktury nespoléhalo pouze na město. "Hlavním motivem však je, aby sídliště nebylo jen místem pro přespávání, ale aby se stalo i místem pro bydlení," poznamenal Šenkýř.
    Podle přijatého dokumentu musí investor, který bude stavět na obecních pozemcích deset až 30 bytových jednotek, vybudovat minimálně padesátimetrové dětské hřiště s pískovištěm. včetně oplocení. Pro počet bytů mezi 30 až 50 pak musí hřiště mít minimální rozlohu 150 metrů čtverečních. "Musí se jednat o dětské hřiště s pískovištěm, centrálním hracím prvkem, třemi bodovými prvky a samozřejmě oplocení,“ dodal náměstek primátorky Hynek Steska.
    Jestliže bude investor stavět v lokalitě více než 50 bytových jednotek, musí vybudovat kombinované zařízení s dětským hřištěm a pískovištěm o výměře minimálně 150 metrů čtverečních a sportoviště pro míčové hry o rozměrech nejméně 15 na 17 metrů, a to včetně oplocení. Stejná pravidla platí také v případech, kdy je statutární město Zlín účastníkem řízení.
    V případě objektivního nedostatku vhodných prostor v dané lokalitě bude investor podle nových pravidel stavět hřiště v jiných místech, případně zajistí rekonstrukci některého ze současných hřišť či sportovišť a to v lokalitě, která je co nejvíce dostupná obyvatelům nově stavěných bytů.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
chce to upřesnění
Václav
18.11.08 06:34
zobrazit všechny komentáře