U plánovaného vlakového nádraží v Brně budou další věžové domy

Vložil
ČTK
02.10.2008 12:40
Brno

Brno - Na jih od centra Brna by měl do tří let vyrůst další komplex kanceláří a obchodů. V oblasti, kde se nyní plánuje nové vlakové nádraží a kde v posledních letech vyrostlo několik podobných center, ho chce postavit RLRE Carina Property ze skupiny Raiffeisen Leasing Estate, zjistila ČTK z oznámení, které firma poslala úřadům. Součástí areálu za několik miliard korun budou i dvě výškové budovy. Ve stejné části města se jich nyni staví nebo plánuje několik.
Tříhektarová plocha poblíž M-paláce a hobbymarketu Bauhaus, kterou mají čtyři objekty zabrat, je zatím z velké části volná. Podle nynějšího územního plánu je většina pozemků určena pro podobné záměry. Developer chce začít stavět areál pod názvem H-Park příští rok, jakmile bude mít potřebná povolení.
První nízká budova má sloužit pro služby řidičům, naváže na čerpací stanici, která už na jednom z pozemků stojí. Vedlejší podobná stavba nabídne kanceláře a sklady. I ve dvou zadních osmnáctipatrových domech ve výšce do 90 metrů jsou naplánovány především kanceláře. Podle odhadů investora by v centru mohlo pracovat asi 4800 lidí.
Bližší informace zatím investor neposkytne, řekla ČTK Zuzana Schmidtová, která RLRE Carina Property zastupuje. Podle ní je příprava H-Parku teprve na počátku. Víc bude zřejmé asi za čtvrt roku, doplnila s tím, že cena projektu není stanovena, bude se ale pohybovat v řádu miliard Kč.
Skupina RLRE je podepsaná také například pod obchodním a zábavním Bondy centrem v Mladé Boleslavi. V Brně ale zatím podle dostupných informací nestavěla.
Pro svoji premiéru si vybrala lukrativní prostor. Jižní část města se v posledních letech velmi rozvíjí. Jen z Heršpické ulice, podél níž má H-Park vyrůst, se stala důležitá městská třída. Ještě před několika lety přitom byla z velké části bez staveb. H-Park bude přímo sousedit s bývalým obchodním domem, kde se teď konají velké výstavy jako Titanic nebo Tutanchamon, a s M-palácem, který patří mezi nejvyšší budovy v Brně.
Postupně by ho měly doplnil další vysoké stavby, a to jak v nedalekém Spielber Office Centru společnosti CTP Invest, tak na druhé straně přes koleje, kde by mělo vyrůst nové nádraží. Pozemky v jeho okolí už skoupilo několik developerů.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
zobrazit všechny komentáře

Související články