Karviná chystá otevřít modernizovaný sportovní areál

Zdroj
Martina Helánová
Vložil
ČTK
28.09.2008 12:05
Karviná

Karviná - V Karviné se příští sobotu otevře modernizovaný Městský stadion. Radnici přišly rekonstrukční práce a nové prostory na 42 milionů korun a dalšími 13 miliony korun přispěl městu kraj, řekla ČTK mluvčí magistrátu Šárka Swiderová.
    Staré fotbalové hřiště, na němž se dnes hlavně trénuje, je větší i lépe osvětlené a má nový povrch. Stadion má nové zázemí také pro hráče a další personál včetně sociálního zařízení, parkoviště a šaten. Nová tribuna je zastřešená, jsou tam také nové prostory pro hosty a tisk.
    Zastupitelstvo města už schválilo i další fáze modernizace sportovního areálu, zatím na ně má však pouze studii. "Plánuje se dobudování dalších tribun pro diváky, nových tenisových kurtů a zázemí pro tenisty, modernizace volejbalového hřiště, výstavba parkoviště nebo revitalizace parku u stadionu," upřesnila Swiderová. Dodala, že do budoucna město chce přesunout atletickou dráhu a zázemí pro atlety jinam. O možném přesunu nyní jedná se Slezskou univerzitou. "Jednání s  univerzitou o využívání jejích prostor jsou ale v začátcích, atletika na stadionu tedy ještě zůstává," doplnila Swiderová.
    Stadion se stavěl na přelomu 60. a 70. let, dokončen byl v roce 1972 a od té doby nebyl výrazněji modernizován. Některá zařízení už byla téměř v havarijním stavu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články