V Ostravě začala výstavba bytového komplexu Městská brána

Zdroj
Martina Helánová
Vložil
ČTK
18.09.2008 13:40
Praha

Ostrava - V Ostravě dnes začala výstavba Městské brány - bytového komplexu v centru města. Nový developerský projekt by měl být ukončen na jaře 2010 a náklady na jeho výstavbu budou přibližně 200 milionů korun. Novinářům to během dnešního zahájení stavby řekli zástupci společnosti Metrostav.
    Bytový dům Městská brána nabídne celkem 37 bytů, a to od 64 metrů čtverečních do 119 metrů čtverečních. Součástí polyfunkční stavby budou také nebytové prostory a dvoupatrová kavárna. Objekt bude stát v těsné blízkosti Kostelního náměstí.
    "Ostrava se v posledních letech stala ideálním místem pro život, nabízejícím moderní bydlení, dostatek pracovních příležitostí a volnočasových zařízení a těší se stále rostoucímu zájmu investorů. To vše hrálo roli také v našem rozhodování o developerské výstavbě," uvedla Martina Huclová ze společnosti Metrostav.
    Nový bytový dům je navržen v takzvaném městském stylu, tedy bez balkonů, hlubokých lodžií a velkých prosklených ploch, s výjimkou jihozápadní fasády, kde vzniknou lodžie obrácené ke Kostelnímu náměstí. Většina bytů bude umístěna mezi druhým a pátým podlažím.
    Bytová výstavba v Moravskoslezském kraji zažívá nebývalý rozmach. Zatímco v roce 2004 firmy zahájily stavbu 2101 bytů, loni jich začaly stavět 3232. Stavebníci i  realitní makléři mluví o stavebním boomu od poloviny roku 2006, kdy vláda stvrdila vstup automobilky Hyundai na sever Moravy.
    V Ostravě byl mezi prvními dokončen bytový dům Podkova s 50 byty v centrálním městském obvodu. Loni se lidé začali stěhovat do zhruba 150 nových bytů v takzvané Nové Porubě. Stavebníci také dokončují bytový dům Améba vedle Nové radnice a bytové domy v  obvodech Slezská Ostrava a Hrabůvka. Stovky dalších bytů by měly během tří let vzniknout také v centru města - v lokalitách Černá louka a Nová Karolina.
0 komentářů
přidat komentář

Související články