Po víkendu vyjde publikace Dřevostavby pro bydlení

Zdroj
Prof. Ing. Jiří Vaverka, DrSc., vedoucí autorského kolektivu
Vložil
Tisková zpráva
10.09.2008 10:35
Publikace předkládá čtenářům komplexní pohled na problematiku dřevostaveb se zaměřením na objekty pro bydlení. Celá řada obdobně zaměřených publikací se zabývá segmenty této problematiky jak v úrovni obecné, tak i v technologické, konstrukční, případně obrazové úrovni, v žádné však není uvedená problematika řešena komplexně.
        Snahou autorského kolektivu bylo danou problematiku pojmout ve všech kontextech, (v le- gislativní a normové úrovni roku 2008), s konstrukční a mikrobiologickou vazbou na tepelně technickou i akustickou interiérovou pohodu. Vzhledem k současnému zahraničnímu, ale i tuzemskému trendu orientace na budovy s nízkou energetickou náročností, jsou obsahem publikace i kapitoly o úsporném vytápění a větrání. Doprovází je odkazy na platnou legislativu ve vazbě na realizace objektů nízkoenergetických a pasivních a na rozdíl od publikací vydaných jako překlad zahraničního originálu respektuje požadavky a normy platné v současnosti v ČR.
        Kniha by tedy měla zlepšit povědomí o dřevostavbách ve všech souvislostech mezi odbornou i širokou veřejností. Je určena zejména architektům , projektantům, investorům a technické veřejnosti zabývající se touto problematikou. Současně bude plnit funkci pracovní a případně i pedagogické pomůcky. Na celé řadě realizovaných objektů v tuzemsku a zejména zahraničí a jejich konstrukčních detailů jsou uvedeny příklady problematických řešení, které budou sloužit jako upozornění pro projektanty, případně i  budoucí uživatele.
        Vedle tradičních stavebních materiálů jsou v jednotlivých kapitolách rovněž popsány varianty použití méně tradičních - ekologických materiálů (sláma, hlína) s uvedením jejich zásadních fyzikálních vlastností a vhodných aplikačních opatření.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
normy
Tomas Pavlas
10.09.08 10:16
zobrazit všechny komentáře