Podzemní garáže na pražském Škroupově náměstí zřejmě nebudou

Vložil
ČTK
05.09.2008 16:05
Praha

Praha - Podzemní garáže na Škroupově náměstí, které plánovala žižkovská radnice, se zřejmě stavět nebudou. Rada městské části na konci srpna rozhodla, že budou zastaveny práce na projektu. ČTK o tom informoval zastupitel Ondřej Rut (SZ). Proti výstavbě garáží protestovali někteří opoziční zastupitelé a místní občanská sdružení.

    "Po zavedení zón placeného stání jsme si nechali vypracovat dopravní analýzu místa. Ukázala, že další parkovací místa nebudou potřeba," řekl ČTK mluvčí Prahy 3 Jan Sotona. Plánovanou stavbu už posuzoval proces EIA, ten bude nyní zastaven. Městská část si ale podklady ponechá pro případ, že by se k projektu v budoucnu vrátila. Soustředit se teď chce ale na jiné projekty podzemních garáží. "Prioritou je pro nás stále náměstí Jiřího z Poděbrad," poznamenal mluvčí.
    Občanská sdružení, která proti výstavbě garáží na Škroupově náměstí dokonce uspořádala petici, rozhodnutí vítají. "Naše úsilí ale nekončí, protože městská část i nadále připravuje obdobné nekoncepční projekty v jiných lokalitách Prahy 3, jako například výstavbu garáží ve školní zahradě Základní školy Jarov či garáže ve vnitrobloku v ulici Ondříčkova," uvedla předsedkyně sdružení Žižkov 06 Ada Šatochinová.
    Podle místní Strany zelených uvažuje radnice o podzemním parkování také v Koněvově ulici v areálu waldorfské školky na Jarově, na Komenského náměstí, v Lupáčově ulici a také pod televizní věží v Mahlerových sadech.
0 komentářů
přidat komentář