Metrostav opustí Svaz podnikatelů ve stavebnictví

Vložil
ČTK
12.12.2005 14:05
Praha

PRAHA - Jedna z největších tuzemských stavebních firem Metrostav zřejmě opustí Svaz podnikatelů ve stavebnictví. Společnost se k tomuto rozhodnutí odhodlala poté, co předseda svazu Václav Matyáš na výstavě ForArch prohlásil, že vstup zahraniční konkurence na český trh může vést k poklesu cen, informuje týdeník Euro ve svém pondělním vydání. Vlastníkem Metrostavu je slovenský Doprastav.

"Je to názor, který by mohl mít například nějaký analytik, ne však oficiální reprezentant českého stavebnictví. Svá slova odmítl vzít zpět, a tak jsme se rozhodli svaz opustit," řekl týdeníku mluvčí Metrostavu František Polák. Matyáš však odmítá, že by svým výrokem poškodil české stavební firmy, jak tvrdí Metrostav. "Snažíme se s Metrostavem dále jednat, doufáme, že jeho krok je dočasný a časem se opět stane naší členem," dodal.
Tržby Metrostavu se loni meziročně zvýšily o třetinu na 18,11 miliardy korun. V současné době firma pracuje na kolektorové síti v centru Prahy a Brna, na úseku metra IV.C z Ládví do Letňan, protipovodňových opatřeních v Praze a několika dálničních tunelech. V únoru podepsala smlouvu na rekonstrukci pražského Karlínského divadla.
0 komentářů
přidat komentář