Projekt krajského soudu v Pardubicích startuje

Vložil
ČTK
25.08.2008 20:20
Pardubice

Pardubice - Příprava krajského soudu v Pardubicích pokročila do další fáze. V nejbližší době kraj a město koupí parcely pro výstavbu justičního paláce. Se zhotovením projektové dokumentace může ministerstvo spravedlnosti začít v září. Do roku 2012 by tak kraj měl mít vlastní justiční komplex. ČTK o  tom dnes informoval první náměstek hejtmana Roman Línek.
    "Myslím, že termín je reálný," řekl. Příprava stavby podle něj může zabrat zhruba rok, a pokud budou peníze, může se objekt v následujících dvou třech letech postavit.
    Místo pro krajský soud se hledalo několik let, vhodná lokalita se nakonec vyskytla Na Spravedlnosti před policejní budovou. Pozemky, které kraj a město pro stát připravují, budou stát necelých 40 milionů korun. Dvě třetiny platí kraj, zbylou třetinu uhradí Pardubice. Jako protihodnotu od státu následně město a kraj získají parcelu v ulici U Stadionu, na které stojí zchátralé torzo sportovní haly.
    "Centrum města se díky stavbě krajského soudu opticky rozšíří. Je to hezký prostor, který je dobře dopravně napojený," uvedl Línek.
    V plánovaném justičním paláci za 600 milionů korun by měly najít místo čtyři instituce - krajský a okresní soud a krajské a okresní státní zastupitelství. Pobočka krajského soudu, která je v Pardubicích od roku 2003, dosud sídlí v pronajaté budově.
0 komentářů
přidat komentář

Související články