Odpůrci návrhů územního plánu v Praze 5 organizují petici

Vložil
ČTK
14.08.2008 18:15
Praha

Praha - Odpůrci návrhů územního plánu v Praze 5 zorganizovali petici. Požadují v ní, aby se zrušilo usnesení rady páté městské části, která návrhy územního plánu schválila. Iniciátorům petice se nelíbí, že změny neprojednalo zastupitelstvo. Na samotných návrzích kritizují, že radnice chce zastavět zelené plochy. ČTK to dnes sdělil Jiří Vejmelka z politické strany Věci veřejné, která se podílí na organizaci petice.

    Domům má podle Vejmelky ustoupit například příroda na hoře Vidoule, park Kavalírka nebo území od Dívčích hradů až k Prokopskému údolí.
    Mluvčí Prahy 5 Radovan Myslík ČTK řekl, že radnice oficiálně text petice nedostala, proto se k ní nemůže vyjádřit. Dodal, že rada schválila pouze náměty, ze kterých bude magistrát vybírat. Poté lidé dostanou možnost se k nim vyjádřit. Podle něj se na přípravě námětů podílely nezávislé architektonické ateliéry.
    Organizátorům petice se nelíbí, že navrhovaná zástavba se týká především volné plochy zeleně. Myslí si, že pokud se náměty uskuteční, bude nenávratně poškozeno životní prostředí a zkomplikuje se místní dopravní situace.
    Územní plán vymezuje, jak mohou být využita jednotlivá pražská území. Návrhy na jeho změnu zasílaly městské části magistrátu, který chce v září uspořádat jeho předběžný koncept. Konečnou verzi dokumentu bude magistrát schvalovat zhruba za dva roky.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Tak, tak
Kura Metla
18.08.08 08:52
zobrazit všechny komentáře