Na jihu Brna má vyrůst nové sídliště, místním se to nezdá

Vložil
ČTK
08.08.2008 09:15
Brno

Brno - Na jihu Brna v městské čtvrti Přízřenice má vyrůst nové sídliště. Jeho součástí 26 bytových a téměř tři desítky rodinných domů, celkem pro 2100 obyvatel, sdělilo ČTK uskupení Hezké Přízřenice, které plán kritizuje. Projekt, který připravuje developerská společnost REKO, vyvolává smíšené reakce i mezi místními. Bližší informace k záměru se zatím ČTK nepodařilo získat.

Přízřenice jsou jednou z nejjižnějších částí Brna. Sousedí s obcí Modřice, v těsné blízkosti vede dálnice D2 a teče řeka Svratka. Zatím má čtvrť necelou tisícovku obyvatel. V příštích letech by mohly přibýt stovky dalších. Podle plánů se mají místo polí na okraji Přízřenic postavit přes dvě desítky bytových domů, některé z nich až sedmipodlažní.
REKO už zřejmě podle starosty městské části Brno-jih Josefa Haluzy vlastní potřebné pozemky. V územním plánu jsou určeny k bydlení, poznamenal. O projektu bližší informace neví, vzkázal z dovolené. Upozornil, že příští týden 12. srpna by se mělo na radnici konat veřejné projednání záměru. K projektu se tak bude moci vyjádřit i veřejnost.
Už nyní plány developerské firmy vzbuzují smíšené ohlasy. V městské části někdo vylepil plakáty, které stavbu kritizují. "Pokud se koukáte z baráku na pole, je to lepší než se dívat na jiný barák a sousedy v něm," podotkl starosta.
REKO se v minulosti podílelo třeba na výstavbě v Medlánkách v severní části Brna, stavělo také komplex v brněnské ulici Křenová poblíž řeky Svitavy.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
REKO - projekt Krenova
Gabriel Renyi
13.11.08 10:05
zobrazit všechny komentáře

Související články