Domy na Hanspaulce nelegálně zasahují do chráněné rokle

Zdroj
Šárka Dvořáková
Vložil
ČTK
23.07.2008 20:35
Praha

Praha - Zahrady nových obytných domů na Hanspaulce nelegálně zasahují do rokle Kotlářka. Tvrdí to sdružení Arnika. Její zástupce Martin Skalský ČTK řekl, že investor ING Real Estate Development při stavbě oplocení vykácel několik stromů a keřů a zasáhl do území, v kterém se nachází chránění živočichové. Podle zástupkyně investora Renaty Kodadové není ani jedno tvrzení Arniky pravdivé.
    Skalský se domnívá, že v místech, kde se nyní buduje oplocení obytných domů, se podle územního rozhodnutí ani stavebního povolení nemělo stavět. "Zvětšují se tak zahrady domů na úkor parku," poznamenal. Kvůli údajně nelegálnímu vykácení stromů navíc podle něj hrozí sesuvy svahů rokle a další devastace celého území.
    Investor ale tato obvinění odmítá. "Takovou hloupost bychom nikdy neudělali. Plot se staví tam, kde podle plánů měl. Můžeme to doložit. Je součástí projektu, na který samozřejmě máme stavební povolení," sdělila ČTK Kodadová.
    Věcí by se podle Arniky měla zabývat Česká inspekce životního prostředí, místní Občanské sdružení přátel Hendlova dvora se navíc obrátilo s žádostí o zastavení stavby oplocení na Prahu 6.
    Luxusní obytné domy na Hanspaulce byly dokončeny letos na jaře. Projekt zahrnuje vily a dvojdomy, které jsou inspirovány architekturou 30. let minulého století. Celkem se do nich nastěhuje 45 rodin.
0 komentářů
přidat komentář