Karlovarský kraj si pospíší s výběrem projektu Císařských lázní

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
11.07.2008 14:35
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Vedení Karlovarského kraje na své poslední radě před prázdninovou pauzou schválilo podmínky zadání výběrového řízení na zpracování projektu rekonstrukce Císařských lázní. Podle hejtmana Josefa Pavla kraj tlačí čas, každé zpoždění snižuje šance na získání peněz z evropských dotací, řekl dnes novinářům.

    Karlovarský kraj uzavřel smlouvu o převodu Císařských lázní z majetku města Karlovy Vary teprve 4. července. "Rok jsme jednali, než došlo k této dohodě. Vzhledem k tomu, že jen samotné zpracování komplikovaného projektu zabere asi rok, nechtěli jsem vypsání soutěže odkládat až na měsíce po prázdninách. Podle zákona musí být výzva vyvěšena 52 dní," vysvětlil urychlené kroky vedení kraje hejtman Pavel.
    Podle náměstka hejtmana Jan Zborníka bude příprava rekonstrukce historické budovy, která je už roky nevyužívaná a zchátralá, komplikovanější než samotné práce na rekonstrukci. "Komplikované bude jednání s památkáři. Navíc bude nutné vyřešit spoustu věcí okolo budovy, přístup, parkování a mnoho dalšího. Získat územní rozhodnutí proto nebude jednoduché," míní Zborník.
    Podkladem pro zpracování projektu bude studie proveditelnosti, kterou má už kraj zpracovanou. Podle ní by Císařských lázních, rozlehlé budově nedaleko hotelu Pupp, měla vzniknout expozice Krajského muzea Karlovarského kraje, společné krajské a městské infocentrum a víceúčelový sál pro 500 lidí. Zachovány mají být samotné lázně i Zanderův sál. U budovy lázní vznikne také zázemí pro karlovarský symfonický orchestr.
    Hodnotící kritéria pro výběr zpracovatele jsou podle schválených podmínek cena, která má váhu 75 procent, lhůta dodání s váhou 10 procent a záruky. Podle Pavla by mohl být zhotovitel projektu znám v průběhu roku 2009. Práce na rekonstrukci tak začnou buď na konci roku 2009 nebo spíše v roce 2010. Trvat by měly asi dva roky.
0 komentářů
přidat komentář