Zastupitelé prodloužili olomoucký akvapark o 5 metrů

Vložil
ČTK
23.06.2008 22:15
Olomouc

Olomouc - Olomoučtí zastupitelé dnes souhlasili s navýšením investic na budoucí akvapark o 1,2 milionu korun. Peníze umožní prodloužit venkovní bazén o 5 metrů. Podle primátora Martina Novotného půjde v celkovém rozpočtu o zanedbatelnou částku.
    "Přijde nám to jako rozumné řešení, takříkajíc hodně muziky za málo peněz," argumentoval Novotný. Jen cena venkovního bazénu činí 16 milionů korun. Celý komplex přijde město na půl miliardy.
    Náměstek primátora Martin Major uvedl, že venkovní bazén byl v  projektu poddimenzován a bylo vhodné, kdyby měl standardizovanou sportovní délku 25 metrů. Průtoky vody to prý umožní. "Vzhledem k tomu, že uzavřená koncesní smlouva na stavbu a provoz akvaparku tuto situaci neumí řešit, je nutné navýšení financí odsouhlasit jako mimořádný příspěvek města do akciové společnosti," objasnil Major. Zastupitelé s jeho návrhem souhlasili. Peníze budou uvolněny z  rozpočtu města v příštím roce.
    Zastupitelé projekt akvaparku pozměnili už letos v dubnu, kdy odsouhlasili rozšíření venkovních ploch pro opalování o  5300 metrů čtverečních.
    Areál vodních atrakcí buduje město společně se sdružením firem Atzwanger, Gemo a Skanska. Podle Majora probíhají stavební práce s předstihem a akvapark bude hotov v předpokládaném termínu na konci května příštího roku.
0 komentářů
přidat komentář