Sdružení protestují proti stavbě garáží na Žižkově

Vložil
ČTK
23.06.2008 12:15
Praha

Praha - Občanská sdružení a zástupci Strany zelených předají 26. června před jednáním zastupitelstva žižkovské radnici petice proti výstavbě garáží na Škroupově náměstí a v zahradě Základní školy Jarov. ČTK o tom informoval Ondřej Rut (SZ). Sdružení navíc připravují symbolické vysvědčení, kterým chtějí ohodnotit práci radnice.
    Petici proti garážím na Škroupově náměstí podepsalo 1014 občanů, proti výstavbě na Jarově 1215 občanů. Dalších 832 podpisů žádá projednání staveb na zastupitelstvu. "Máme za to, že místa, která radnice vybrala pro stavbu garáží, jsou zcela nevhodná, což je zřejmé i z negativního stanoviska pražské hygienické stanice," uvedla Ada Šatochinová, předsedkyně sdružení Žižkov 06.
    Zástupci organizací Žižkov 06, Ochránci Škroupova náměstí, Za evropský Jarov, Kauza3 a Strany zelených zároveň předají vedení městské části symbolické vysvědčení. Radnice dostane známky za komunikaci s veřejností, územní rozvoj nebo zavádění zón placeného stání. Sdružení už nyní naznačila, že by radnice mohla z některých předmětů "propadnout".
    Sdružení si stěžují především na špatnou komunikaci. "Radnice informuje občany o své činnosti a záměrech zcela nedostatečně a jednostranně. Současná podoba radničních novin je nepřijatelná, neexistuje zde jakákoli polemika, není zde prostor pro opoziční strany ani názory občanů," poznamenal Mirek Trejtnar z  organizace Kauza3, která vydává stejnojmenný internetový zpravodaj.
    Petiční akce údajně čtvrteční akcí neskončí, sdružení chtějí i nadále ve shromažďování podpisů pokračovat.
0 komentářů
přidat komentář