Antimonopolní úřad už má jediné sídlo za 260 milionů

Vložil
ČTK
17.06.2008 16:40
Brno

Brno - Antimonopolní úřad má poprvé za 17 let své existence jediné sídlo. Oprava a přístavba budovy na třídě kapitána Jaroše v centru Brna stála kolem 260 milionů korun. Starší dům už funguje od loňska, přístavbu, kam se nastěhovali zbylí úředníci, úřad slavnostně otevřel dnes. Celkem objekt pojme přes 120 úředníků.
    Úřad sídlil od svého vzniku v roce 1991 až do loňska v sídle Ústavního soudu. Obě instituce tak pracovaly ve stísněných podmínkách. Uvolněné kanceláře v Joštově ulici teď využívají asistenti soudců a soudní správa.
    Budovu vojenské správy, která na přelomu 19. a 20. století sloužila jako dívčí penzionát, převedlo na ÚOHS bezplatně ministerstvo obrany. K  původní části se rozhodlo přistavět novou část, aby mohli být všichni úředníci včetně zaměstnanců zrušené pražské pobočky i archivy úřadu v jednom sídle. Kromě kanceláří a skladů je součástí dostavby za 90 milionů korun i konferenční sál, kde chce úřad pořádat odborné semináře.
    Úřad hledal nové sídlo několik let, uvažoval o několika nabídkách. Brněnský magistrát přišel s pozemkem na Akademickém náměstí, odhadovaná investice 400 milionů ale výrazně překročila plánovaný rozpočet. Stejně jako oprava chátrajícího Městského dvora na Šilingrově náměstí. Neprošly ani nabídky krajského úřadu a Moravské galerie na koupi pozemku v ulici Údolní a budovy v Orlí ulici.
0 komentářů
přidat komentář