Developer změnil projekt na sídlišti Višňovka v Pardubicích

Vložil
ČTK
16.06.2008 21:45
Pardubice

Pardubice - Developerská firma přepracovala projekt dvou bytových domů, který vadil obyvatelům na sídlišti Višňovka v  Pardubicích. Desítky lidí v petici kritizovaly pětipatrovou zástavbu, úbytek zeleně a víc parkujících aut. Podle místopředsedy představenstva firmy Jana Tichého by už obyvatelé sídliště neměli mít výhrady.
    "Projekt by měl být upraven tak, aby skutečně nikoho neomezoval, nepoškozoval a aby tam to prostředí zlepšil," řekl ČTK Tichý.
    Firma plánuje v jednom z vnitrobloků sídliště dva bytové domy se 14 byty. Stavbě by měl ustoupit starší dvoupatrový dům o  několika bytech. Developer v projektu snížil výšku novostavby, přidal dětská hřiště a zeleň, dodal Tichý.
    Developerské plány už projednával stavební úřad, který nakonec projekt v původní podobě zamítl, protože nebyl v souladu s  územním plánem. Starosta pátého obvodu Jaroslav Kňava se obává toho, že další zahušťování výstavby ve vnitrobloku ohrozí "pohodu bydlení". Svolal proto na středu setkání zástupců developera, veřejnosti a správy.
    "Určitě by se firma měla s lidmi dohodnout a projekt s nimi projednat. Pokud dodrží pravidla, není v mé pravomoci jim něco zakazovat," řekl Kňava.
0 komentářů
přidat komentář

Související články