V Chebu v prolukách na náměstí Prokopa Holého mají vyrůst byty

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
16.06.2008 21:25
Cheb

Cheb - Na chebském náměstí Prokopa Holého by měly vyrůst nové byty. Město nabídlo pozemky v prolukách ve výběrovém řízení, které vyhrál Jaroslav Třešňák. Stavba by mohla trvat asi dva a půl roku, řekl dnes novinářům starosta Chebu Jan Svoboda.
    Chebská radnice se v posledních letech snaží postupně nabízet proluky ve městě investorům. Jde o jedny z mála pozemků ve vnitřní části města, kde je možné stavět. "Zvažovali jsme, jestli na náměstí Prokopa Holého nabídneme pozemky jednotlivě nebo jako celek. Vyhrála druhá varianta, prodat pozemky investorovi, který by zde postavil bytové domy," uvedl Svoboda.
    O pozemky projevili zájem dva investoři. Podle Svobody ale jeden nesplňoval podmínky výběrového řízení v tom, že nabízel stavbu domů postupně, vždy po prodeji bytů v jednom domě by začal se stavbou dalšího. "My jsme ale chtěli, aby se stavělo najednou," vysvětlil starosta. V okolí náměstí by mohly vzniknout desítky nových bytů.
    Třešňák nabídl za pozemky 3,5 milionu korun. Podle Svobody při posuzování nabídek hrála roli nejen cena, ale i  záměr stavitele.
    V Chebu už Třešňák investuje. Rozhodnutím zastupitelstva z roku 2005 získal za 33 milionů korun bývalá kasárna Dragoun, kde byla roky vietnamská tržnice. Během dvou let zmizely všechny původní stavby a vzniknul zde obchodní areál se supermarketem Interspar a hobbymarketem OBI, který se otevře v červenci.
    Celkem investice do bývalého Dragounu vyšla na asi 850 milionů korun. V jeho areálu by měla podle plánů během následujících asi dvou let vyrůst i výšková administrativní budova.
0 komentářů
přidat komentář