Brad Pitt se stal projektantem ekologického hotelu v Dubaji

Vložil
ČTK
03.06.2008 09:55
USA

Los Angeles

Los Angeles - Brad Pitt se stal projektantem ekologického hotelu a letoviska v Dubaji. "Zatímco filmování je moje práce, architektura je moje vášeň," prohlásil podle časopisu People hollywoodský herec.
    Čtyřiačtyřicetiletý Pitt se stane členem týmu projektových poradců pro výstavbu pětihvězdičkového hotelu s 800 pokoji v tomto arabském emirátu. Stavba byla svěřena losangeleské architektonické firmě GRAFT.
    "Tuhle stavbu jsem si jako svůj první velký konstrukční projekt zvolil z prostého důvodu," dodal herec. "Nejen že podpoří hodnoty ekologicky šetrné architektury, které vyznávám, ale prospěje i mé kariéře v zábavním průmyslu."
    Pitt se už podílel na výstavbě ekologicky šetrných domků v New Orleansu pro lidi, které hurikán Katrina před třemi lety připravil o střechu nad hlavou. V srpnu roku 2005 při jednom z nejničivějších hurikánů v amerických dějinách přišlo o život v  New Orleansu více než 1800 lidí a 300.000 rodin se ocitlo bez přístřeší. "Zelené" domky jsou vybaveny solárními panely a postaveny tak, aby odolaly případné další povodni. Pitt si prý New Orleans zamiloval při natáčení filmu The Curious Case Of Benjamin Button.
0 komentářů
přidat komentář

Související články