Do Prahy míří luxusní hotely, stavbu zahájí Le Royal Meridien

Vložil
ČTK
04.12.2005 19:50
Praha

PRAHA - Do Prahy míří luxusní sítě hotelů jako například řetězce Mandarin Oriental Hotel Group, Rocco Forte, Ritz-Carlton či francouzský Le Royal Meridien. Právě posledně zmíněná firma by měla do roku 2009 vybudovat z bývalého sídla IPB na pražském Senovážném náměstí, kde dnes působí ČSOB, nadstandardní hotel. Informuje o tom týdeník Euro v čísle, které vyjde v pondělí. Přestavba budovy by měla stát 1,3 miliardy korun.

Francouzská firma uzavřela smlouvu na vybudování hotelu s developerskou společností J&T Global a belgickou realitní firmou Buelens Real Estate. Návrh rekonstrukce připravuje podle listu belgický ateliér M&J-M Jaspers, J Eyers & Partners ve spolupráci s českou kanceláří 4A architekti.
Pražské historické budovy lákají i další řetězce. Společnost Rocco Forte, která se specializuje na přeměnu historických budov v přepychové hotely, chce lákat turisty do bývalého kláštera svatého Tomáše v Letenské ulici na Malé Straně. Mandarin Oriental Hotel Group prý usiluje o přestavbu bývalého kláštera ze 14. století v Karmelitské ulici. Ritz-Carlton plánuje postavit hotel v domě U Sixtů na Staroměstském náměstí. Tyto projekty jsou zatím ve fázi příprav, uvedlo Euro.
V České republice je podle Eura 7839 ubytovacích zařízení, mezi nimiž je 239 se čtyřmi hvězdičkami a 27 s pěti hvězdičkami. "Nechci být přehnaně optimistický, ale myslím si, že v delší časové perspektivě se Praha stane evropskou destinací ve stejném duchu jako Londýn, Amsterdam, Paříž a Barcelona," cituje týdeník ředitele středoevropské hotelové divize realitní kanceláře CB Richard Ellis Stewarta Cogganse.
0 komentářů
přidat komentář

Související články