Kostely na Broumovsku oživí koncerty klasické hudby

Vložil
ČTK
24.05.2008 19:20
Jihlava

Broumov (Náchodsko) - Kostely na Broumovsku v létě oživí deset koncertů klasické hudby, které budou součástí festivalu Za poklady Broumovska. Třetí ročník festivalu začne 5. července koncertem broumovském klášterním kostele, poslední koncert festivalu se uskuteční 6. září v kostele v  Ruprechticích, informovali ČTK pořadatelé festivalu.
    Na festivalu se představí například Schola Gregoriana Pragensis, houslista Pavel Šporcl a další umělci, hudba zazní kromě broumovského kostela také v dalších devíti obcích na Broumovsku. Více o programu festivalu a jednotlivých koncertech je možné najít na webových stránkách www.broumovsko.cz. Vstup na vystoupení bude zdarma.
    Pořadatelé festivalu kromě popularizace klasické hudby chtějí nabídnout prostor mladým umělcům a také chtějí upozornit na stav barokních kostelů na Broumovsku. "Letos věnujeme šest koncertů výhradně mladým umělcům, kteří potvrdili své kvality získáním ocenění na některé z vybraných mezinárodních soutěží," uvedli pořadatelé. Loňský ročník festivalu, který nabídl devět koncertů, navštívily přibližně tři tisíce návštěvníků.
0 komentářů
přidat komentář