Hradec Králové chce postavit most od Mirko Bauma

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
22.05.2008 10:50
Hradec Králové

Hradec Králové - Radnice v Hradci Králové chce postavit přes řeku Orlici nový most pro cyklisty. Náklady se odhadují na více než 20 milionů korun a pokud by šlo vše hladce, mohl by most vyrůst do dvou let. Most by měl tvořit důležitou část hlavní sítě cyklotras stotisícového města. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Josef Malíř.

    Orlici most překlene mezi zimním stadionem a objekty hradecké univerzity. Zatím cyklisté musejí jezdit přes nedaleký a dopravou velmi zatížený úzký most. Studii mostu by měl pro město udělat renomovaný český architekt Mirko Baum, který nyní působí v Německu.
    Město chce projekt mostu přes Orlici podle Malíře připravit tak, aby jej nepotkal osud lávky přes Labe u kongresového centra Aldis. Město u Aldisu sice na jednom břehu již vybudovalo nájezd na lávku, kterou ale pro odpor občanských sdružení již nepostavilo. Aktivistům se nelíbilo, že kvůli lávce by musel padnout mohutný dub.
    V Hradci Králové, který leží v rovinatém terénu, je kolem 40 kilometrů cyklostezek, nejvíce v regionu. Do budování stezek dává radnice ročně miliony korun. Nové stezky přibývají hlavně v okrajových částech města.
0 komentářů
přidat komentář