Praha dá více peněz na soutěž modelek než na festival tance

Vložil
ČTK
13.05.2008 23:30
Praha

Radní Milan Richter z ODS
Praha - Pražský magistrát podpoří finále soutěže začínajících modelek mnohem vyšší částkou než například mezinárodní festival soudobé taneční tvorby a pohybového divadla Tanec Praha. Akce Elite Model Look získá podle dnešního verdiktu městské rady v rámci partnerství 1,9 milionu korun, festival 300.000 korun. Celkem město přispělo na 84 projektů částkou zhruba 45 milionů korun, řekl novinářům radní Milan Richter (ODS).
    Pořadatelé modelingové akce žádali tři miliony korun, festival Tanec Praha chtěl čtyři miliony. Podle Richtra letos dostal Tanec Praha už devět grantů celkem za 6,2 milionu korun a je podporován dlouhodobě. Soutěž bude podle radního příspěvkem k propagaci Prahy ve světě. Loni dostala 1,5 milionu korun. "Je potřeba si také uvědomit, že partnerství není jen pro kulturu, ale také pro volný čas," zdůraznil Richter.
    Částky pro projekty navrhl zastupitelský výbor pro kulturu a volný čas. Nejvíce peněz, devět milionů, dostane festival Pražské jaro. Tuto dotaci s  ohledem na její výši ještě budou muset schválit zastupitelé.
    Richter dnes zopakoval, že zástupci Iniciativy pro kulturu v minulosti kritizovali to, že na akce podporované partnerstvím dává město moc peněz. Letos byly desítky milionů přesunuty do grantů, na partnerství bylo v rozpočtu jen 25 milionů korun. Iniciativa se opět ozvala, tentokrát naopak s tím, že je peněz málo, uvedl radní. Město proto položku navýšilo z rezervy.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
volte
Milan
14.05.08 12:58
zobrazit všechny komentáře