Přerovští policisté dnes otevřeli své nové sídlo za 400 milionů

Vložil
ČTK
12.05.2008 14:15
Přerov

Přerov - Přerovští policisté dnes slavnostně otevřeli své nové sídlo. Do budovy v hodnotě téměř 400 milionů korun, která se nachází v blízkosti přerovského výstaviště, se v uplynulých týdnech přestěhovalo na 220 zaměstnanců. Stavba šestipatrového objektu trvala dva roky. Dosud sídlila policie v Přerově v  šesti objektech. ČTK to dnes řekl šéf přerovské policie Jiří Zlámal.
    "Je to historicky vůbec první nová budova policie v tomto regionu, nikdy jsme nový objekt neměli. Vždy jsme byli ve starších, mnohdy zchátralých objektech. Navíc je jednodušší i organizace práce. Má to i dopad na ekonomiku. Tím, že jsme v  jedné budově, ušetří se za telefony či pohonné hmoty," uvedl policejní ředitel.
    Podotkl, že jednu z výhod by měli pocítit i samotní obyvatelé Přerova. "Lidé, kteří sem budou docházet, se budou cítit daleko lépe, než když jsme byli v zatuchlých objektech," doplnil Zlámal.
    První policisté se do nového sídla začali stěhovat na přelomu března a dubna. "Úplně vše ještě přestěhováno není, některé služby se ještě budou stěhovat během tohoto týdne. Ale 90 procent už je v pořádku. Provoz během stěhování narušen nebyl, využili jsme k tomu večery a volna," dodal Zlámal. Do nového sídla museli policisté přestěhovat nejen vlastní kanceláře a spisy, ale i sklady a archivy.
    Přerovská policie uvolní po přestěhování objekty ve Smetanově, Komenského a Hranické ulici a v ulici Na hrázi. Pronajaté objekty bude policie vracet, ty, které jsou v  majetku ministerstva vnitra, se budou prodávat.
    Obyvatelé města nyní v  novém komplexu najdou na jednom místě okresní ředitelství, všechny útvary služby kriminální policie a vyšetřování, preventivně informační skupinu, oddělení zbraní, ekonomický úsek, personální oddělení, dopravní inspektorát a obvodní oddělení z Předmostí.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Petřiny
Jan Línek
12.05.08 06:50
Bravo
Milan
12.05.08 07:20
zobrazit všechny komentáře