Zloděj ukradl na Chebsku žulové sloupy, dům se zřítil

Vložil
ČTK
14.04.2008 10:55
Cheb

Cheb - Zloději ukradli ve Vysočanech na Mariánskolázeňsku dva žulové sloupy, které podpíraly podloubí statku. Část budovy se pak zřítila, informovala dnes ČTK mluvčí chebské policie Martina Hrušková.
    Statek majitelé nevyužívají k bydlení, proto na krádež přišli až se zpožděním. Sloupy zmizely v době mezi 6. a 13. dubnem. "Zloděj sloupy vytrhl ze zdi, čímž porušil statiku objektu a došlo ke zřícení části podloubí. Dvaatřicetileté majitelce vznikla škoda za 600.000 korun," uvedla Hrušková.
    Policie případ vyšetřuje jako krádež a poškozování cizí věci. Nejde přitom o ojedinělý případ, kdy zloději na Chebsku kradou už nejen kovový odpad, ale i celé stavby. V  polovině února zmizel celý železniční most na nepoužívané trati mezi Chebem a Starým Hrozňatovem. Jednokolejný most měl podle odhadů váhu asi čtyř tun a pravděpodobně skončil v některé ze sběren druhotných surovin.
    Krádeže kovů vyšetřuje policie na Chebsku často, zejména u barevných kovů jdou přitom škody do desítek i stovek tisíc. Krádež celé části domu je ale ojedinělá.

> více o domě ve Vysočanech
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Rabování
15.04.08 06:20
zobrazit všechny komentáře