Šternberk vypisuje soutěž na atraktivní stavební lokalitu

Vložil
ČTK
27.03.2008 15:50
České Budějovice

Šternberk (Olomoucko) - Šternberská radnice nabídne v soutěži atraktivní dvouhektarový pozemek nad nemocnicí developerům. Předpokládá, že na vyvýšeném místě nad městem vznikne asi 20 rodinných domů v jednotném architektonickém stylu. Starosta Jaromír Sedlák dnes novinářům řekl, že se tím chce město vyhnout lidové tvořivosti stavebníků v exkluzivní lokalitě.

    Pozemek je blízko lesa a zároveň do 200 metrů nabízí veškeré zázemí od školy, nemocnice, obchodů až po sportoviště. Minimální cena za metr čtvereční půdy je stanovena na 550 korun. "Kromě ceny za pozemek bude rozhodujícím kritériem i architektonické řešení, ale cena pro nás není zásadní, důležité je estetické hledisko," podotkl Sedlák.
    Šéf odboru správy majetku města Miroslav Fiala uvedl, že vítězný návrh bude podkladem pro vypracování regulačního plánu. Ten bude závazným stavebním dokumentem, podle nějž zájemce lokalitu zastaví. Termín podání vyprší 15. května, vítěze bude schvalovat zastupitelstvo v červnu. Sedlák připustil, že budoucím majitelům domů se stavba prostřednictvím developera prodraží.
    O vršek nad městem prý projevují lidé zájem už desítky let. Proměně ve stavební parcely dosud bránila chybějící infrastruktura. Sítě jsou nyní dovedeny k patě dvouhektarového pozemku. Za přivedení vodovodu radnice zaplatila zhruba devět milionů korun.
    Město má k dispozici ještě další dvě lokality pro výstavbu rodinných domů. Nejmenší z nich s názvem Polní je určena pro individuální stavebníky, lokalita Vinný vrch přesahující šest hektarů by měla kombinovat soukromou a developerskou výstavbu. Radnice počítá také s bytovou výstavbou. Podle Sedláka by ve městě mělo za jeho starostování vzniknout kolem dvou stovek bytů.
0 komentářů
přidat komentář

Související články