ÚOHS pozastavil opravu Janáčkova divadla v Brně

Vložil
ČTK
25.03.2008 11:05
Brno

Brno - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže pozastavil chystanou opravu jeviště v brněnském Janáčkově divadle. Úřad má podezření, že Brno, které zakázku za 100 milionů korun vypsalo, nepostupovalo v souladu se zákonem. Antimonopolní úřad vydal předběžné opatření, takže město nemůže v  souvislosti s obchodem podepsat žádné smlouvy, cituje dnešní Brněnský deník místopředsedkyni úřadu Jindřišku Koblihovou.
    Antimonopolní úřad na soutěž upozornila firma Elseremo. Chtěla se do konkurzu přihlásit, nakonec to však neučinila. V podmínkách soutěže bylo uvedeno, že firma musí mít zkušenosti s podobnou zakázkou v ČR, píše Deník. "Takový předpoklad ale splňují pouze jedna nebo dvě firmy. My opravujeme především v Rusku," řekl listu prokurista Elserema Pavel Kozubík.
    Zakázku získala brněnská společnost Frama, která už před třemi roky divadelní jeviště zčásti opravila. Podle náměstka primátora Ladislava Macka je potěšitelné, že soutěž vyhrála firma, která už jednou techniku opravovala. Bude tak prý zaručeno, že nově rekonstruované jevištní stoly budou fungovat v návaznosti na ty první. Podle prokuristy firmy Elseremo je však nabídka Framy předražená, Elseremo by prý zvládlo opravu za cenu o 30 až 40 procent nižší.
    Vedoucí investičního odboru na magistrátu Jan Kaucký listu řekl, že podmínku, že uchazeči musí mít zkušenost s opravou v českých divadlech, navrhla externí firma, která konkurz zabezpečovala. "Nikoho jsme nezvýhodňovali," uvedl.
0 komentářů
přidat komentář