Desná odmění nejhezčí i nejsmutnější domy ve městě

Vložil
ČTK
21.03.2008 11:55
Brno

Desná (Jablonecko) - Město Desná vyhlásilo soutěž, která má motivovat lidi k tomu, aby se lépe starali o své domy. Ocenění a finanční odměnu udělí za nejhezčí vzhled domu i za nejsmutnější pohled na nemovitost v Desné. Starosta města Marek Pieter dnes ČTK řekl, že soutěž se netýká městských objektů.

    "Zanedbané domy nejsou pro město dobrou vizitkou, pohled na ně není hezký pro místní ani pro turisty," podotkl.
    Zatímco majitelé upravených domů se do soutěže většinou hlásí sami, na ošklivé nemovitosti upozorňují lidé z jejich okolí. Desná s 3500 obyvateli vyhlásila soutěž letos popáté, v obou kategoriích se zpravidla sejde kolem 15 domů. Výsledky vyhlásí město v polovině dubnu.
    Majitel nejhezčí nemovitosti dostane od města odměnu tři tisíce korun, musí k nim přidat ale ještě tři tisíce vlastní a peníze pak investovat do nemovitosti. Vlastník nejsmutnější stavby má také nárok na tři tisíce korun; aby je ale získal, musí přidat ze svého 57.000 korun a finance také vložit do objektu. Podle Pietra lidé se s opravami zchátralých staveb nijak nepospíchají. Existují ale výjimky. Například desenská škola v přírodě, která se pyšnila titulem o nejsmutnější nemovitost, se nyní dočká přestavby. Postará se o ni nizozemská společnost, která budovu loni koupila.
0 komentářů
přidat komentář