Budovy v ulici Politických vězňů vydraženy za 317 milionů Kč

Vložil
ČTK
07.03.2008 09:45
Praha

Praha - Za 317 milionů korun byl ve středu vydražen soubor administrativních budov v ulici Politických vězňů nedaleko pražského Václavského náměstí. Částka představuje téměř dvojnásobek vyvolávací ceny, která činila 160 milionů korun. ČTK to dnes oznámila aukční a realitní agentura Gavlas. Dosud objekty vlastnila firma s názvem Politických vězňů 10, kterou ovládá nizozemská investiční společnost Middle Europe Real Estate. Nový majitel nemovitosti si nepřeje být jmenován.

    Vydražený komplex budov má v současnosti užitnou plochu 3500 metrů čtverečních a dvůr se 40 místy pro parkování. Odbor územního plánování a odbor památkové péče pražského magistrátu prý již vydal souhlas s rozšířením objektu na 7600 čtverečních metrů. Součástí plánů na rekonstrukci je i možnost propojení s pasáží Luxor, nevylučuje se ani přestavba budov na hotel.
    "Konečná cena je vzhledem k současné velikosti objektu vysoká, možnost rozšíření objektu na dvojnásobek je ale pro investory velmi atraktivní a otevírá další možnosti pro jejich využití," komentoval výsledek dražby realitní odborník René Hradecký ze společnosti Bonafide Communications. "V této lokalitě je stále velká poptávka po luxusních hotelech i kvalitních administrativních plochách. V centru Prahy je také nedostatek luxusních bytů s vlastní parkovací kapacitou," dodal.
0 komentářů
přidat komentář