Praha představí na veletrhu MIPIM tři rozvojová území

Vložil
ČTK
05.03.2008 10:15
Praha

Praha - Rozvojové plochy nádraží na Smíchově a jeho okolí, na Špejcharu a mezi Černým Mostem a Dolními Počernicemi představí Praha na letošním veletrhu MIPIM ve francouzském Cannes. Developerské firmy budou na pražském stánku prezentovat své projekty, například Smíchov City, Dejvice Centrum, Žižkov City, Trianon, Kavčí Hory Office Park, Arkády Pankrác a rozšíření Centra Černý Most, řekl dnes novinářům primátorův náměstek Pavel Klega (ODS).
    Metropole ve svém rozvoji dává jednoznačně přednost revitalizaci starých průmyslových areálů před zástavbou volných ploch na okrajích města, uvedl Klega. Výstavba na perifériích a těsně za Prahou má záporné dopady na dopravní a další veřejnou infrastrukturu, například školy, kterých tam je nedostatek, dodal.
    Nevyužité pozemky na Smíchově jsou dopravně dostupné, navíc jsou v okolí parky i Vltava. Na Špejcharu mají na parcelách o rozloze asi sedm hektarů byty, obchody a služby, které by dotvářely Dejvice. U Černého Mostu chce město mít na ploše asi 170 hektarů rekreační park s přírodním amfiteátrem, vyhlídkovou věří a různými sportovišti včetně golfového hřiště.
    Podle ředitele Útvaru rozvoje města Bořka Votavy magistrát představí také strategii chystaného nového územního plánu, ochranu historického jádra metropole a obecně regulaci výstavby.
    Veletrh se uskuteční od 11. do 14. března, pražská prezentace bude stát asi 3,5 milionu korun. Zhruba polovinu nákladů zaplatí spoluvystavovatelé, kterými budou Sekyra Group Real Estate, Hochtief Development a Unibail-RODAMCO. Stánek české metropole bude podle magistrátu v nejprestižnější části Festivalového paláce.
0 komentářů
přidat komentář