Střelecký ostrov by se měl změnit na rekreační areál

Vložil
ČTK
04.03.2008 15:05
Praha

Praha - Střelecký ostrov by se měl změnit na areál pro trávení volného času. Měly by tam vzniknout nové cesty a dětské hřiště, přibudou také lavičky, upravena bude zeleň. S plánem souvisí i výstavba bezbariérového přístupu na ostrov a výstavba občerstvení, řekl dnes novinářům starosta Petr Hejma (ODS). Obnova celého ostrova by mohla stát kolem 20 milionů korun.
    Na Střelecký ostrov se nyní dostanou bez problémů po schodech z mostu Legií jen zdraví lidé. Problémy mají i třeba matky s kočárky. První dva návrhy na stavbu výtahu však zamítli magistrátní památkáři. Hejma uvedl, že nyní stanovisko mění.
    Debatu vyvolává i záměr na výstavbu občerstvení. "Změní to pohledy na město, a to hlavně z Karlova mostu," řekl dnešním Lidovým novinám památkář Josef Štulc. Ostrov je navíc záplavové území a pokud by radnice stavbu prosadila, porušila by podle vodohospodářů zákon.
    Vedení radnice s  výtkami nesouhlasí. "Není to žádná hospoda, těžká budova," řekl Hejma. Budovu přirovnal k maringotce, která tam už v současnosti stává.
    Radní Filip Dvořák poukázal na to, že přes léto se provozuje na ostrově občerstvení v rámci pojízdného kinematografu a nikdy nebyly problémy ani žádné připomínky. Podle něho by měl být na ostrově jen stánek a toalety. "Sportoviště bez zázemí nelze dělat," uvedl Dvořák.
    Po obnově ostrova by měla vést po jeho obvodu cesta pro bruslaře na kolečkových bruslích. Veřejně přístupnými by se měla stát sportoviště tamní tělovýchovné jednoty, která ve své budově provozuje i  restauraci. Radní první městské části tvrdí, že to není zařízení, kam by si zašly maminky s dětmi na kávu nebo limonádu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články