Praha, Brno a Ostrava budou na veletrhu v Cannes lákat investice

Vložil
ČTK
26.02.2008 17:25
Praha

Praha - Praha, Brno, Ostrava a slovenská metropole Bratislava se představí na třídenním mezinárodním veletrhu nemovitostí a investičních příležitostí MIPIM 2008, který 11. března začne ve francouzském letovisku Cannes. V tiskové zprávě to dnes ČTK oznámila společnost Crest Communications, která prezentaci českých měst a Bratislavy na veletrhu zajišťuje.
    Česká metropole se bude na přehlídce prezentovat rozvojovou lokalitou kolem nádraží Smíchov, plochou Hradčanská-Špejchar a oblastí U Čeňku, která leží mezi Černým Mostem a Dolními Počernicemi. V prvních dvou místech mají vzniknout obchodní, administrativní a obytná centra, plocha U Čeňku má sloužit za základ rekreačního parku s pěšími cestami, cyklostezkami, ale také golfovým hřištěm.
    Brno ukáže na veletrhu především průmyslové projekty. Patří mezi ně například Český technologický park zaměřený na průmysl vyspělých technologií a strategických služeb nebo Černovická terasa orientovaná zejména na zpracovatelský průmysl. Další prezentací moravské metropole je Europoint Brno, stavba především dopravního charakteru, jejíž součástí má být i spory provázený projekt nového vlakového nádraží.
    Také Ostrava se soustředí v Cannes především na průmyslové areály. Je to například industriální zóna Mošnov nebo Hrabová, prezentovat se budou i brownfieldy v centru Ostravy jako je Karolina nebo Dolní oblast Vítkovic.
    Vedle tří měst se v Cannes se svými projekty představí také několik v tuzemsku působících developerů, jako je například Hochtief Development, Unibail-Rodamco, Sekyra Group nebo CTP Invest.
    Loni na veletrhu vystavovalo na 24.000 metrech čtverečních 8000 společností ze 76 zemí. Účastní se ho evropští i světoví investoři, developeři, banky a finanční instituce, města, regiony a realitní firmy.
    Letošní ročník veletrhu se uskuteční od 11. do 13. března, jeho součástí bude také konference o rozvoji měst ve střední Evropě. Jejich perspektivy budou prezentovat primátoři Prahy, Bratislavy a Varšavy.
0 komentářů
přidat komentář