Unipetrol se přestěhuje z centra Prahy na Pankrác

Vložil
ČTK
26.02.2008 17:15
Praha

Praha - Pražské kanceláře petrochemického holdingu Unipetrol se na přelomu února a března přestěhují z centra města do nové budovy Gemini na Pankráci. O měsíc později se na stejnou adresu přesune z Holešovic i dceřiná společnost Unipetrolu Benzina. ČTK to dnes řekla mluvčí Unipetrolu Michaela Lagronová.
    Obě společnosti si pronajaly čtvrté patro nově postavené budovy Gemini, kde budou mít k dispozici kombinace uzavřených kanceláří a otevřených administrativních prostor. Gemini se skládá ze dvou budov stojících naproti sobě, každá s výraznou osmipatrovou vstupní věží.
    K přesunu z  budov ve středu Prahy do nových prostorů dále od centra metropole již v  minulosti přistoupila řada firem i státních institucí. Nová sídla se většinou nacházejí poblíž stanic metra nebo dopravních tepen, což je i případ nových kanceláří Unipetrolu.
    Mezi nejznámější případy, kdy si firma pro sebe nechala vybudovat nové sídlo, patří ČSOB. Banka prodala v centru Prahy budovy za 3,2 miliardy korun, nové sídlo postavené firmou Skanska v pražských Radlicích ji stálo 2,7 miliardy. Nastěhovala se do něj loni v dubnu.
    Podobnou změnu plánuje také ministerstvo průmyslu a obchodu. Ještě letos chce nabídnout developerským firmám svých 11 budov v centru Prahy výměnou za nové centrální sídlo na okraji města pro zhruba tisícovku úředníků z podřízených organizací ministerstva.
    Právě sestěhování zaměstnanců na jednu adresu je vedle úspory dalších nákladů podle expertů nejčastějším důvodem, proč se firmy rozhodly pro změnu sídla.
0 komentářů
přidat komentář