Areál bývalé kolínské Tatry chce investor změnit v zónu s byty

Vložil
ČTK
22.02.2008 14:20
Kolín

Kolín - V kolínské části Zálabí zřejmě vyroste nová městská čtvrť. Soukromý investor ji chce vybudovat v areálu bývalého podniku Tatra, v němž část pozemků vlastní město. Radní s jejich prodejem souhlasili. Konečné slovo budou mít ale zastupitelé, řekl ČTK místostarosta Pavel Hoffmann.
    "Využití areálu by mělo zlepšit situaci na Zálabí a zpříjemnit tam bydlení. Zálabí vnímáme všichni jako méně vybavenou část Kolína po stránce obslužnosti," dodal. Investor chce přeměnit někdejší průmyslový areál v zónu s byty, obchody a sportovišti.
    Podle starosty Jiřího Buřiče je v majetku města jen část areálu. Další pozemky tam vlastní soukromé subjekty.
    Kolín v posledních letech zažívá rozmach bytové výstavby. Odstartoval ho příchod automobilky TPCA, do níž přišly za prací stovky lidí z jiných koutů republiky. Město pro jejich potřeby postavilo téměř 900 bytů, další vybudovali nebo budují soukromí investoři.
    Podobná situace se očekává i v nedaleké Kutné Hoře, kde staví novou továrnu tchajwanská společnost Foxconn. Ta chce od města koupit zhruba dvacetihektarový pozemek proti průmyslové zóně a vybudovat na něm novou městskou čtvrť s byty, školkou a obchody. Foxconn by měl ve svém kutnohorském závodě, který se má otevřít v dubnu, zaměstnat až 5000 lidí. Pracovní trh v okrese tuto poptávku ale nepokryje a počítá se s příchodem pracovníků z jiných regionů.
0 komentářů
přidat komentář