Pardubičtí skauti připravují nové centrum

Vložil
ČTK
07.02.2008 13:15
Pardubice

Pardubice - Pardubická organizace Junák připravuje nové skautské centrum, jehož vybudování bude stát asi 25 milionů korun. Pokud organizace získá dotace z Evropské unie, opraví a přistaví ve stávajícím centru na Vinici klubovny i sportoviště a nabídne je nejen členům organizace, ale i široké veřejnosti. Konat by se zde měly také republikové či mezinárodní srazy skautů. ČTK to dnes řekl koordinátor projektu Petr Fiala.

    "Areál nabízí přednosti a výhody, zrekonstruovaný park Vinice, řeku Chrudimku, přírodní památku a botanickou lokalitu Nemošická stráň a zároveň je areál dopravně dostupný," řekl Fiala.
    Lidé z Junáku doufají, že letos požádají o dotace a v příštím roce by mohly stavět. Vzniknout by tak mělo 12 kluboven, výtvarné a rukodělné dílny, kanceláře a společenský sál. Projekt počítá i s lezeckou stěnou, lanovým centrem, antukovým kurtem, dráhou na pétanque. Centrem dění se má stát travnaté víceúčelové hřiště.
    "V areálu již v letošním roce připravujeme netradiční aktivity," řekl Fiala s tím, že podrobnosti se veřejnost jistě brzy dozví.
    Areál doplní sklady, budovy pro sociální a technické zázemí, kanceláře a byt správce.
   V pardubickém okrese registruje Junák - svaz skautů a skautek ČR přes 1000 členů, z toho v Pardubicích jich je asi 800. Zatímco v minulých letech se skauti potýkali s úbytkem členů, v posledních dvou třech letech se situace zlepšuje. Do jejich řad přicházejí mladí členové.
0 komentářů
přidat komentář