Komise projedná nabídky na zástavbu Rohanského ostrova

Vložil
ČTK
06.02.2008 13:05
Praha

Praha - Výběrová komise pražských radních bude dnes probírat nabídky investorů za zástavbu rozsáhlých pozemků na Rohanském ostrově. Do soutěže na pronájem a následný prodej městských parcel se přihlásilo 17 uchazečů. Zda už na dnešním jednání padne verdikt o tom, kteří z nich postoupí do druhého kola, není jisté.
    V soutěži jde o více než 200.000 metrů čtverečních parcel. Má na nich vzniknout nové městské centrum s obytnými domy, službami, hotely a kancelářemi i zelení. Investoři, kteří se přihlásili, museli respektovat již vypracovanou urbanistickou studii.
    Nabídky od září posuzovala právní kancelář. Největší šanci k postupu do druhého kola mají údajně společnosti Konsorcium Rohan firmy Sekyra Group, Development Pobřežní finanční skupiny J&T a firma Avenzo Vice. Někteří členové komise postup soutěže zpochybňují. Je možné, že komise nechá vypracovat další posudky.
    V prvním kole se mělo hodnotit urbanistické hledisko. Teprve ve druhém kole budou uchazeči vyzváni, aby předložili cenovou nabídku.
    Rohanský ostrov stejně jako celý Karlín, k němuž patří, poničila v srpnu 2002 katastrofální povodeň. Nyní již tuto čtvrť chrání před případným opakováním přírodní katastrofy zábrany. Většina parcel, které město v soutěži nabízí, je v chráněné části ostrova.
0 komentářů
přidat komentář