Radotín postaví víceúčelovou sportovní halu

Zdroj
Šárka Dvořáková
Vložil
ČTK
18.01.2008 17:40
Praha

Praha - Pražský Radotín postaví víceúčelovou sportovní halu. Hala by měla vyrůst v prostoru mezi železniční tratí, softbalovým hřištěm a ulicí U Starého stadionu. ČTK o tom dnes informovala mluvčí Prahy 16 Jana Černá. Stavba za zhruba 76 milionů korun bude dokončena pravděpodobně v příštím roce.
V místě už začaly terénní práce, samotnou stavbu zahájí Praha 16 v březnu. Radnice předpokládá, že halu využije jak pro sportovní, tak pro kulturní účely. Zázemí by v ní měli nalézt především hráči házené, sálového fotbalu, florbalu, basketbalu, volejbalu, nohejbalu, tenisu a badmintonu. "Počítá se s tím, že objekt bude využívat i místní základní škola nebo gymnázium," sdělil ČTK radotínský starosta Karel Hanzlík. Dodal, že v hale budou i prostory pro přednášky, výstavy a další kulturní akce.
Stavbu bude tvořit přízemní ocelová hala a dva dvoupodlažní zděné přístěnky, v kterých návštěvníci naleznou sociální zařízení, šatny s hygienickým zázemím, klubovnu, kancelář, ubytovací pokoje s kapacitou 21 lůžek, saunu, občerstvení, recepci a technické zázemí.
Mimo projekt víceúčelové haly chce Praha 16 v letošním roce investovat do zateplení tělocvičny základní školy v Loučanské ulici a do revitalizace bývalého areálu čističky odpadních vod v ulici K Lázním. Čističku by měl nahradit park.
0 komentářů
přidat komentář

Související články