Soutěž na opravy náměstí 28. října v Hradci Králové

Vložil
ČTK
16.01.2008 12:05
Hradec Králové

Hradec Králové - Královéhradecká radnice vyhlásila architektonickou soutěž na novou podobu náměstí 28. října v centru města. Radnice chce soutěž vyhodnotit letos v květnu, rekonstrukce náměstí by měla být dokončena ještě v současném volebním období. Novinářům to dnes řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
    "Náměstí 28. října pokládáme za významný městský prostor, proto jsme vypsali architektonickou soutěž na jeho novou podobu, která by měla řešit zeleň, povrchy i mobiliář," řekl Malíř.
    Podle odhadů by náklady na úpravy mohly přesáhnout 20 milionů korun. Poslední studie úprav náměstí pochází ze začátku 90. let, kdy se počítalo s  vybudováním rychlého občerstvení, proti tomuto záměru se však zvedla vlna protestů obyvatel města.
    Hradecká radnice loni v červenci dokončila opravy Malého náměstí v historickém středu města, oprava stála přes 40 milionů korun. Připravuje se také oprava Velkého náměstí, která by měla začít do konce roku 2010. Nejlevnější varianta opravy počítá s náklady za přibližně 80 milionů korun. Do podzimu letošního roku by měli stavbaři dokončit také úpravy Riegrova náměstí před nádražím Českých drah.
0 komentářů
přidat komentář

Související články