Právníci dnes budou znovu jednat o Národní knihovně

Vložil
ČTK
09.01.2008 13:20
Praha

Praha - Několikaměsíční rozhodování o tom, zda bude v Praze na Letné stát nová budova Národní knihovny od architekta Jana Kaplického, pokračují oproti původnímu plánu i v novém roce. Dnes bude na své další schůzce jednat o  některých aspektech případné stavby expertní skupina právníků, jež je jedním ze tří poradních sborů týmu Národní knihovna.
    Komise vznikla v říjnu. Hledá řešení situace poté, kdy se proti stavbě postavili pražští zastupitelé za ODS. Její sedmičlenné předsednictvo tvoří mimo jiné primátor Pavel Bém, ředitel knihovny Vlastimil Ježek i architekt Kaplický. K dispozici mají poradní týmy složené z architektů, památkářů a právníků.
    Původně chtěla mít výsledek svého jednání do konce roku, nyní se mluví o únoru. Další jednání, na kterém by měla brát v úvahu i výsledek rozboru právníků, má komise naplánované na 17. ledna.
    Právníci se dosud nezabývali regulérností soutěže. Uvedli ale například, že knihovna může stát i jinde v Praze než na původně vybraném místě na Letné, nebo že by bylo možné za určitých podmínek architektonický návrh upravovat.
0 komentářů
přidat komentář