Na Vítězném náměstí v Praze 6 asi bude nová víceúčelová budova

Vložil
ČTK
21.12.2007 11:25
Praha

Praha - Na místě bývalého tržiště na Vítězném náměstí v Praze 6 by měla vzniknout nová víceúčelová budova. Její výstavbu zřejmě zajistí firma, kterou založí radnice s finanční skupinou PPF. Záměr dnes schválili zastupitelé šesté městské části. V nové budově by měly být různé obchody a služby a zejména kanceláře. Náklady se odhadují na miliardu korun.
Budova by moha podle informací ze zastupitelstva nabídnout zhruba 11.000 metrů čtverečních kancelářských ploch a 3000 metrů čtverečních plochy pro obchody a služby. V podzemních garážích by mohlo být 300 až 350 parkovacích stání.
Pozemek na Vítězném náměstí je jednou z posledních lukrativních parcel, kterou radnice Prahy 6 vlastní. Pro výstavbu budovy by jej poskytla do pronájmu. Výstavbu a následný provoz nové budovy by zajišťovala akciová společnost, v níž by Praha 6 měla podíl 45 procent, většinu by držela firma PPF. "Městská část není developerský subjekt a nemá v úmyslu se jím stát," řekl místostarosta Jiří Fárek (ODS).
Praha 6 by podle informací ze zastupitelstva vložila do společného podniku 65 milionu korun, PPF 79 milionů korun. Výstavba budovy by dále byla financována z bankovního úvěru. Šestá městská část by mohla v budoucnu koupit podíl PPF a stát se jediným vlastníkem objektu, nebo naopak. Možný by byl i společný prodej budovy.
Další konkrétní kroky vedoucí k založení společného podniku by mělo vedení radnice projednat zhruba do poloviny příštího roku.
V minulosti radnice zvažovala výstavbu na pozemku jeho vložením do společného podniku. Partner by budovu postavil a její část převedl na úřad. Úvahy směřovaly k tomu, že by v ní mohla být nová radnice Prahy 6.
Nynější záměr předpokládá, že radnice by mohla ovlivnit to, jak by byly prostory pro obchody a služby využity. Podle svého mluvčího Martina Šalka se k tomu bude pořádat anketa mezi obyvateli.
9 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Knihovna
Vích
22.12.07 12:47
Vítězné tržiště
Vích
23.12.07 01:33
No..změřte si to...
šakal
23.12.07 03:18
Průměr okruhu
Vích
23.12.07 11:00
zobrazit všechny komentáře