Losování o byty v Praze 10 provázely i slzy štěstí

Vložil
ČTK
17.12.2007 10:10
Praha

Praha - Již popáté se včera sešli lidé k předvánočnímu losování bytů v Praze 10. Loterii, při níž jména dvanácti výherců přečetl starosta městské části Vladislav Lipovský, provázely radostné výkřiky i slzy štěstí. Do soutěže se tento rok přihlásilo 108 uchazečů, kteří byli rozděleni do tří kategorií: mladí lidé do 30 let a rodiny či samoživitelé s dětmi. Na každou kategorii připadly čtyři byty.
    "Doufám, že dnes 12 lidem uděláme radost," zahájil losování místostarosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík a jeho přání se vyplnilo. Miroslav Rössler, který spolu s dalšími uspěl v kategorii rodin s  dětmi, jen těžko hledal slova, kterými by popsal své bezprostřední pocity. "Prostě radost, štěstí. V dnešní době získat byt a dostat se k bytu... Díky Praze 10, která dělá takovéhle soutěže, jsme se k němu dostali," reagoval muž, zatímco si vedle něho stojící manželka Barbora utírala slzy.
    Dojetí neskrývala ani první z vylosovaných samoživitelů Vlasta Svobodová. "Jsem trošku v šoku. Já jsem na to čekala strašně dlouho, už jsem nevěřila, že se to stane," svěřila se se slzami v očích Svobodová, která držela za ruku svou tříletou dceru.
    Všechny čtyři výherce v první kategorii pro mladé lidi tvořily ženy. Mezi šťastlivce se postupně zařadily Marie Šlechtová, Lucie Zemanová, Kateřina Fuksová a Andrea Tomašová. Jména výherců v této kategorii vylosoval zpěvák Petr Kolář, který před i po losování přítomným lidem zazpíval několik písní. Lipovský i Zoufalík na závěr všem přihlížejícím popřáli hezké svátky a vyjádřili naději, že dalším šťastlivcům nadělí byty i příští rok.
    Do losování se mohli přihlásit žadatelé, kteří mají trvalý pobyt v Praze 10, nevlastní nemovitost, ani byt a dosahují minimálního stanoveného příjmu. Praha 10 letos nabídla byty od garsonky po největší 60metrový 2+1. Nájemné je v nich stanoveno na 55 korun za metr čtvereční.
0 komentářů
přidat komentář