Daimler prodal komplex budov na Postupimském náměstí v Berlíně

Vložil
ČTK
15.12.2007 15:00
Německo

Berlín

Berlín - Německá automobilka Daimler AG prodala rozsáhlou skupinu budov na Postupimském náměstí v Berlíně. Kupujícím komplexu Quartier byla švédská bankovní skupina Skandinaviska Enskilda Banken AB (SEB). Uvedl to dnes Daimler, cenu ale neoznámil.
    Koncern stavby prodal proto, aby měl k  dispozici více peněz a mohl je soustředit na výrobu aut. V rozhodnutí se odráží i rostoucí poptávka po nemovitostech v německém hlavním městě, zejména kolem Postupimského náměstí. Oblast, která byla za studené války územím nikoho, se stala po pádu Berlínské zdi a spojení Německa váženou adresou.
    Quartier se skládá z 19 budov o celkové užitné ploše 500.000 čtverečních metrů, a to nad zemí i pod ní. Komplex vedle kancelářských prostor zahrnuje byty, obchody, hotely, zábavu a restaurace.
    Šéf Daimleru pro dohled nad rozvojem korporace a její nemovitosti Rüdiger Grube vyzdvihl, že divize správy majetku SEB Asset Management je seriózní investor s dlouhodobou strategií. Grube připomněl, že lokalita patří mezi nejatraktivnější místa v Evropě.
    Převod majetku budou ještě schvalovat regulátoři. Očekává se, že se samotná transakce dokončí během března příštího roku. Akcie automobilového koncernu za dnešek ve Frankfurtu klesly o 1,2 procenta na 65,87 eura, napsala agentura AP.
0 komentářů
přidat komentář