Ze Strossmayerova náměstí v Praze 7 se stala pěší zóna

Vložil
ČTK
12.12.2007 20:35
Praha

Praha - Ze Strossmayerova náměstí v Praze 7 se stala po letech odkladů pěší zóna. Dělníci v uplynulých měsících prostranství předláždili, přibyl tam městský mobiliář a zeleň. Úprava náměstí stála 12,5 milionu korun, sdělil dnes ČTK mluvčí holešovické radnice Martin Vokuš.
    "V Praze 7 vždy citelně scházela klidová zóna pro pěší, kde by se občané mohli alespoň na pár chvil odreagovat od okolního shonu. Pevně věřím, že upravené Strossmayerovo náměstí tak pro celý sedmý pražský obvod představuje velice příjemný vánoční dárek," řekl starosta Marek Ječmének (ODS). Na náměstí je nyní i nazdobený vánoční strom.
    Zatímco automobily už na náměstí nesmějí, tramvajová trať zůstala zachována. Úprav se dočkala i spodní část ulice Milady Horákové.Do budoucna se počítá s tím, že se z ní stane městský bulvár.
    Přestavba Strossmayerova náměstí se plánovala řadu let. Stavební povolení bylo vydáno už před čtyřmi lety, na samotné práce ale nikdy nebyly peníze. Až letos na úpravu prostranství holešovická radnice vyčlenila dva miliony korun a magistrát poskytl dotaci 10,5 milionu.
    Plánovaný vznik pěší zóny ocenil při své červnové návštěvě Prahy 7 i prezident Václav Klaus. Zastal se ale řidičů, kteří na náměstí parkovali. Představitelé městské části tehdy prezidenta ujistili, že nová stání pro vozidla vzniknou v okolních ulicích.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
a foto by nebylo?
Pavel Stříteský
13.12.07 01:42
zobrazit všechny komentáře