Zlín připravuje nákladnou opravu památkově chráněných lázní

Vložil
ČTK
12.12.2007 20:25
Zlín

Zlín - Nejstarší objekt zlínských lázní, který je památkově chráněný, se zřejmě dočká rozsáhlé obnovy. Město má připraven projekt, s kterým bude usilovat o peníze z Evropské unie. Předpokládané náklady činí přibližně 50 milionů korun. ČTK to dnes řekla primátorka Irena Ondrová.
    Objekt s  pětadvacetimetrovým bazénem byl postaven v roce 1952, autorem je architekt Vladimír Karfík. "Chceme především opravit obvodový plášť a některé vnitřní prvky. Vzhledem k tomu, že jde o památkově chráněný objekt, s žádnými zásahy do dispozice či konstrukce nepočítáme," uvedla primátorka.
    Termín zahájení stavby závisí na úspěšnosti města v získání dotace, která má pokrýt větší část nákladů. Zároveň proto město chystá také menší opravy. Příští rok by se tak mohla opravit vstupní hala a některé části interiéru, náklady činí zhruba 850.000 korun.
    Zimní lázně byly postaveny na místě někdejší cihelny firmy Baťa. Bazén se nachází v patře, které má galerii pro diváky. Stavba byla realizována pomocí univerzálního bednění převzatého z průmyslových staveb. V  roce 1984 areál doplnil objekt s větším bazénem, vzniklo tam i letní koupaliště.
0 komentářů
přidat komentář

Související články