Hradecké hejtmanství se přestěhovalo do nového sídla

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
07.12.2007 11:35
Hradec Králové

Hradec Králové - Královéhradecké hejtmanství dnes dokončilo dvoutýdenní stěhování do svého nového sídla, které vzniklo přestavbou bývalého hradeckého pivovaru. Od pondělí tak bude více než 350 úředníků kraje poprvé pracovat společně pod jednou střechou. Dosud museli lidé za úředníky chodit na tři různá místa ve městě. ČTK to řekl mluvčí kraje Imrich Dioszegi.
Stavba sídla trvala od dubna 2005 do letošního října. Kraj za ně zaplatí 1,48 miliardy korun. Jde o největší investiční projekt kraje a zřejmě o nejdražší sídlo úředníků v celém Česku. Samotné náklady na stěhování činily asi 300.000 korun.
Do nového sídla se přesunul krajský úřad z budovy ve Wonkově ulici a z pronajatých prostor ve firmě ZVU a v kongresovém centru Aldis. Denně se stěhovalo zhruba 40 zaměstnanců. Pro veřejnost kraj zřídil telefonní linku 844 842 842, na níž operátoři informují, kde je jaký úředník k nalezení. Linka by měla fungovat minimálně do konce února.
Ode dneška budou v areálu hejtmanství, které má název Regiocentrum Nový pivovar, také sídlit zaměstnanci Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a Eurocentra úřadu vlády. V pondělí se ještě nastěhují hradecká pracoviště CzechInvestu a ministerstva pro místní rozvoj.
Návštěvníkům areálu již slouží prodejna pečiva či masných výrobků a služby nabízí pobočka jedné z bank. Lidé mohou v Regiocentru navštívit také galerii plastik Vladimíra Preclíka či si prohlédnout parkánovou baštu ze 16. století, kterou objevili archeologové při rekonstrukci pivovaru.
Projekt nového sídla od jeho počátku kritizují opoziční krajští zastupitelé z KDU-ČSL. Obávají se toho, že kraj kvůli tomu bude muset omezit výdaje na zdravotnictví, školství a dopravu. Představitelé krajské koalice v čele s ODS kritiku odmítají. Do budovy ve Wonkově ulici by se po kraji měl nastěhovat hradecký úřad práce.
0 komentářů
přidat komentář