Brad Pitt postaví v New Orleansu domy pro oběti hurikánu Katrina

Vložil
ČTK
04.12.2007 13:15
USA

New Orleans

New Orleans - Americký herec Brad Pitt se chystá vybudovat v  jedné ze čtvrtí New Orleansu, kterou před dvěma lety zdevastoval hurikán Katrina, 150 nových "zelených domů". Ty budou určeny pro místní obyvatele, jež živel připravil o střechu nad hlavou. Pitt svůj zářijový slib podle zpravodajské stanice CNN potvrdil na pondělní tiskové konferenci. Zároveň dodal, že první rodiny by se do energeticky úsporných domků mohly nastěhovat už příští léto.
    Pitt se na projektu s názvem Udělat to správně (Make it Right) podílí s  filmovým producentem Stevem Bingem. Každý z nich prý dá na výstavbu nového bydlení po pěti milionech dolarů (téměř 90 milionů korun).
    "Uvidíte, jak se do čtvrti vrací život. Lidé se tam nastěhují už koncem příštího léta," řekla třiačtyřicetiletá hollywoodská hvězda televizi NBC.
    Pitt však zároveň vyzval ostatní Američany, aby na projekt také finančně přispěli. Podle něj je na to, aby se mohla nově ubytovat jedna rodina, potřeba asi 150.000 dolarů (2,6 milionu korun).
    Nové domky mají vyrůst v deváté městské čtvrti města, která leží přímo na břehu řeky Mississippi. Po hurikánu se čtvrť proměnila v  jedno velké zbořeniště a ani dva roky po řádění živlu se zde nezačalo pořádně stavět.
0 komentářů
přidat komentář

Související články