Neocity plánuje v Praze Modřanech investovat přes tři miliardy Kč

Vložil
ČTK
16.11.2005 16:50
Bruntál

 PRAHA - Izraelská developerská společnost Neocity Group plánuje v příštích pěti až šesti letech investovat v Praze Modřanech do výstavby moderního sídliště včetně nákupního a zábavního centra více než tři miliardy korun. V první fázi, která by měla začít v polovině roku 2006, by mělo vzniknout asi 400 bytů. Novinářům to dnes řekl Ehud Udi Kanfi z Neocity Group.    
Cena za metr čtvereční nového bytu v Modřanech se bude pohybovat kolem 40.000 korun. V Praze se podle odborníků prodávají byty nejčastěji mezi 35.000 až 40.000 korunami za čtvereční metr.
    Prvním projektem, který firma na českém trhu uskutečňuje, ale je pražská rezidence Neo Zličín. Do konce roku 2006 by zde mělo vzniknout 140 bytů, z toho v první fázi 63 bytů o velikosti 35 až 120 metrů čtverečních. Cena za metr čtvereční dosahuje zhruba 35.000 korun. Ve druhé fázi firma plánuje postavit tři bytové objekty. Celkové investice odhaduje na 275 milionů Kč.
    K dalším projektům patří výstavba výškové rezidenční budovy v Praze 13. Neocity Group zde chce postavit na 200 bytů, investice předpokládá ve výši 510 milionů korun.
    V České republice a na Slovensku firma plánuje v příštích šesti letech investovat do nákupu pozemků pro výstavbu bytů a obchodních center 50 milionů eur (zhruba 1,5 miliardy korun). Vzniknout by mělo kolem 6000 bytových jednotek, z toho asi 4000 v tuzemsku. V letošním roce firma do nákupu pozemků v tuzemsku prostřednictvím pobočky Neocity Group CZ investovala zhruba 750 milionů korun. V příštím roce chce investice v ČR zdvojnásobit.
    Pozemky pro rezidenční bydlení chystá Neocity Group koupit i mimo Prahu. Situaci chce zmapovat například v Brně, Ostravě, Liberci či Hradci Králové. Pozemky plánuje koupit i v Bratislavě.
    Developerskou společnost Neocity Group založily tři izraelské skupiny (přední izraelské petrolejářské konsorcium Petrolgas Group, dále Mivney Moranim a Nairda Group). V posledních deseti letech tyto firmy prodaly v Izraeli, ve východní Evropě a severníAmerice přes 10.000 bytů.
    Neocity Group založila s přední izraelskou bankou Poalim Capital Markets soukromý investiční fond, který již získal 100 milionů dolarů. Je zaměřen právě na investice do nemovitostí, a to převážně na rezidenční projekty v Izraeli a východní Evropě. Prostřednictvím poboček je fond aktivní v Rumunsku, Maďarsku a od ledna 2005 také v České republice. Další rozšíření fondu firma zvažuje v Bulharsku, Srbsku a Polsku.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
at Izraelci tahnou do Ameru
Morfeus
03.01.06 11:15
zobrazit všechny komentáře