MfD: Otevření poštovny na Sněžce brání spor investorky a stavbařů

Vložil
ČTK
29.11.2007 11:30
Praha

Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) - Otevření nové poštovny na vrcholu nejvyšší české hory Sněžky brání spor investorky a stavbařů o kvalitu odvedených prací. Investorka stavbu, kterou jako nedodělanou v srpnu otevíral prezident Václav Klaus, odmítá převzít. Termín otevření poštovny pro turisty je nejasný. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro hradecký kraj.

    Investorka Jaroslava Skrbková měla původně stavbu převzít v pondělí. "Na poštovně jsou spousty vad a nedodělků. Přece ji nemohu převzít ve chvíli, kdy nevím, jestli vůbec přečká zimu," řekla Skrbková. Poštovna stále nemá hlavní přístupové schodiště, netěsnostmi kolem ovládací části vnějších okenic dovnitř fouká a na dřevěných žaluziích chybí výztuhy zabraňující jejich zkroucení.
    Stavební firma Pavla Klimeše vytýkané nedostatky uznává. "Jsme připraveni je smluvně potvrdit a na jaře odstranit. Ale to nebrání tomu, aby (Skrbková) stavbu převzala a začala ji provozovat," řekl Klimeš. Podle Skrbkové může drsné počasí nedodělanou stavbu poničit. Klimeš tvrdí, že nevratné poškození poštovně v zimě nehrozí.
    Obě strany také vedly složitá jednání o ceně, na jejíž výši se dohodly až na konci října. Jakou částku by měla Skrbková za poštovnu zaplatit, nechce investorka prozradit. "Mohu jen uvést, že je to asi čtyřikrát víc peněz, než o kterých se mluvilo na začátku," řekla.
    Výstavba poštovny, která je složena z dřevěných dílů, zpevněných ocelovými táhly a doplněnými skleněnými tabulemi, které kryjí dřevěné okenice, začala v létě 2006 úpravou základů původní České boudy. Budova lidem nabídne možnost občerstvení, služby poštovny, informace o Krkonoších a také výstup na vyhlídkovou terasu na střeše objektu.
5 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Vhodnost materiálů?
Mirda
29.11.07 01:14
re: Tomi480
honza
29.11.07 01:37
re: Tomi480 a honza
petruska.
30.11.07 08:19
re: Tomi480
Raval
01.12.07 06:39
zobrazit všechny komentáře